Logo

Ned. Rijnlander- Eksterkonijn- en Japannerclub

japanner

Home

Vereniging

Bestuur

Rassen

Clubcompetitie

1e clubshow

2e clubshow

Fokkersdag

Tekeningrassendag

Lid worden?

Links

Behaalde successen

Vereniging

Onze speciaalclub is een landelijke club voor de raskonijnen Rijnlander, Japanner, Eksterkonijn. In Nederland zijn al onze drie rassen ingedeeld bij de middenrassen. Onze clubrassen zijn erg in trek door hun mooie wisselende, helder kleuren en fraaie tekeningen. 

Onze club is opgericht op 12 mei 1938, een club met veel ervaring, waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Onze speciaalclub stelt zich tot doel de verbetering van de rassen in de ruimste zin van het woord, om dit te bereiken ondernemen wij onder andere het volgende:
  • De club geeft ieder jaar een clubblad met een vernieuwde ledenlijst uit, zodat de leden met elkaar in contact kunnen treden.
  • De club organiseert jaarlijks in augustus een fokkersdag, in Laren (GLD), deze fokkersdag bestaat o.a. uit een jaarvergadering, een keuring en een foktechnisch gedeelte. Deze dag is bij uitstek geschikt om vragen te stellen aan de keurmeesters, ervaringen en/of dieren onderling uit te wissen en om contacten te leggen met collega fokkers. Het is een leerzame maar ook gezellige dag, welke tevens een ontmoetingsdag is voor alle Rijnlander-, Eksterkonijn- en Japannerfokkers. Ook verwisselen op deze dag vele dieren van eigenaar.
  • Onze club organiseert ieder jaar twee clubshows, welke worden ondergebracht bij een tentoonstelling. De eerste clubshow wordt altijd ondergebracht bij de Bondstentoonstelling te Utrecht, de tweede clubshow wordt op afwisselende tentoonstellingen ondergebracht, roulerend door het hele land. Op deze clubshows stelt onze speciaalclub een extra aantrekkelijk prijzenschema beschikbaar, tevens worden op deze shows diverse randactiviteiten georganiseerd.
  • Op alle overige open en provinciale tentoonstellingen stelt de speciaalclub een aantrekkelijk prijzenschema beschikbaar.
  • Regelmatig worden er door de club publicaties geplaatst in Het Kleindiermagazine, over behaalde successen van leden, artikelen over onze clubrassen en verdere wetenswaardigheden.
  •   Jaarlijks organiseert de club een clubcompetitie, wat een sportieve onderlinge strijd geeft en waaraan leuke prijzen zijn verbonden.
  •  De speciaalclub adviseert de standaardcommissie over eventuele aanpassingen van de omschrijving van raseisen, -eigenschappen en -kenmerken van onze clubrassen in de standaard van de KLN.

Zoals u ziet voldoende redenen om lid te worden van onze club.

Rijnlander blauw-geel


rijnlander zwart-geel


Eksterkonijn
 laatst bijgewerkt  29/09/2019
Copyright © 2010 Ned. Rijnlander Eksterkonijn en Japannerclub door Webdesign Sidi, mjvanloo