Logo

Ned. Rijnlander- Eksterkonijn- en Japannerclub

japanner

Home

Vereniging

Bestuur

Rassen

Clubcompetitie

1e clubshow

2e clubshow

Fokkersdag

Tekeningrassendag

Lid worden?

Links

Behaalde successen

Tekeningrassendag

Een dag die geen enkele Tekening rassen fokker wil missen.

Deze show is het ultieme treffen van tekeningrassenfokkers onder elkaar. De problemen van andere shows, waarbij tekeningrassen worden ondergewaardeerd of niet op waarde beoordeeld door ondeskundigheid, zijn hier niet van toepassing. Op deze show zijn we met gelijkgestemde fokkers onder elkaar met allemaal dezelfde foktechnische moeilijkheden. Kortom geen enkele tekeningrassenfokker uit Nederland mag deze dag missen!!!!!

Gevraagd worden rammen en voedsters van onze tekeningrassen oud en jong. Verder mogen ook getekende kleurdwergen worden ingezonden mits de eigenaar lid is van een tekeningrassen club.

De dagplanning is  s’ morgens voor 9:00 uur inkooien want om 9:00 uur is de opening van de show met aansluitend de keuring. De gezamenlijke lunch in om 12:00 uur, waarbij wordt getracht de eindkeuring gereed te hebben, zodat onder het eten de catalogus kan worden samengesteld. Om 15:00 uur is vervolgens weer het uitkooien maar niet nadat de prijzen aan de winnaars zijn uitgereikt. Daarna even samen de hal weer opgeruimd opleveren. Kortom een mooie gezellige dag waarbij sportiviteit de boventoon voert.

Omdat onze club de tekeningrassen dag wil promoten heeft ze een extra hoofdprijs beschikbaar gesteld in de vorm van een beuken plaquette met gebrand clublogo. Dat wil iedereen toch winnen!!!

Op 20 februari 2016 was er weer zo'n dag. Onze club was zeer succesvol.Hoewel geen winnaar werd een Japanner van Niels van den Dool derde op de eindkeuring en J. Heeringa werd 4e met een Rijnlander. Ook was Jan winnaar van de Europese klasse. Een verslag van de keuring die werd verricht door W. Lindeboom kunt u lezen in ons clubblad die uitkomt in juli.


Winnaar van onze clubrassen op de tekeningrassenshow:
- 2016: Japanner van Niels van den Dool.
- 2015: Rijnlander zwart-geel van J. Heeringa
- 2014: Rijnlander zwart-geel van Jan Heeringa
- 2013: Rijnlander zwart-geel van Fokkerij de Driekleur
- 2012: Rijnlander zwart-geel van Jan Heeringa
- 2011: Rijnlander zwart-geel van Jan Veldman
- 2010: Rijnlander zwart-geel van Jan Veldman
- 2009: Rijnlander zwart-geel van Jan Veldman
- 2008: Rijnlander zwart-geel van Gerrit Mulder

Secretariaat van deze show:
Gerhard Vos
Voltastraat 1
Tel. 0297 - 323307
1433 BL Kudelstaart  E-mail gerhardvos@caiway.nl

 laatst bijgewerkt  22/02/2016

Copyright © 2010 Ned. Rijnlander Eksterkonijn en Japannerclub
door Webdesign Sidi, mjvanloo